Hampaiden valkaisulla ja kauniilla hymyllä on väliä

Kun kohtaamme toisen ihmisen, ensivaikutelma hänestä syntyy esimerkiksi pukeutumisen, hiustyylin ja liikkeiden perusteella. Emme huomioi sitä, kuinka vahvasti kaunis hymy voi vaikuttaa henkilöstä saamaamme vaikutelmaan. Sellaisen kyllä muistaa, jos henkilöllä on ollut esimerkiksi tupakoinnin tai kahvinjuonnin seurauksena huomattavan tummuneet hampaat, ja kuinka siihen on reagoinut. Ehkä ajattelemme tiedostamatta, että kyseinen henkilö on joku muu värjäytyneiden hampaidensa vuoksi. Olisimmeko ajatelleet toisin, jos hampaat olisivat olleet hohtavan valkoiset?

Huomasin jo aikaisessa vaiheessa, kuinka hampaani ja hymyni kuvastavat minua itseäni. Koska hampaani olivat keltaiset tupakoinnin seurauksena, halusin hymyillä harvoin. Kuulin usein, kuinka näytän nyreältä ja surulliselta, minkä vuoksi olin entistä tyytymättömämpi hymyyni.
Tämä vaikutti minuun monin eri tavoin. Pelkäsin näyttää hampaitani työhaastatteluissa enkä siten antanut itseni ja vastapuolen toivomaa vaikutelmaa. Tiesin, että hampaiden valkaisu on mahdollista hammaslääkärissä laserilla, valolla ja muilla erilaisilla keinoilla. Eräs ystäväni valkaisi hampaitaan hammaslääkärin valkaisumuotilla ja geelillä. Koska olin ja olen edelleen opiskelija, sain taloustilanteeni vuoksi unohtaa kyseiset menetelmät.

Yritin siis tottua ajatukseen, että hampaani ovat värjäytyneet. Jonkin ajan kuluttua en ajatellut koko asiaa, ja muutkin unohtivat sen. Kesällä 2007 sain lahjaksi hampaiden valkaisun hammaslääkärillä. Olin onnellinen, vihdoinkin saisin valkoiset hampaat. Tulos oli hyvä ja olin tyytyväinen. Valitettavasti hampaat tummuivat ajan myötä, ja yritin saada hohtavaa hymyä takaisin erilaisilla valkaisevilla hammastahnoilla. Kun en saanut niillä optimaalista lopputulosta, aloin etsiä netistä samanlaista valkaisumenetelmää kuin hammaslääkäri tekee muoteilla. Kun löysin DentaWorksin, suhtauduin epäilevästi, erityisesti hintaan. Miten tuote voi olla niin edullinen ja silti toimiva?
 

Stephanies Tooth Whitening Before-After-Pictures

Tilasimme ystäväni kanssa kumpikin hampaidenvalkaisupaketin ja aloitimme valkaisun seuraavana päivänä. Ajattelimme, että voihan sitä kokeilla, kun se oli niin edullinen. Kokeilin ensin ylähampaiden valkaisua ja jo ensimmäisen kerran jälkeen huomasin eron: alahampaani näyttivät paljon huonommilta kuin ylähampaat. Valkaisin myös alahampaat ja olin tosi tyytyväinen.
Valkaiseminen on todella helppoa, ja kun muotti on hampaiden päällä, sitä ei edes ajattele, koska se muotoutuu täydellisesti omiin hampaisiin.

Nyt hymyilen joka päivä ja saan paljon kohteliaisuuksia hampaistani, siitä miten kauniit ne ovat ja kuinka hehkun hymyillessäni niin paljon. Tämä on muuttanut paljon itseluottamustani ja tehnyt minusta hitusen onnellisemman. Se on ihanaa, vai mitä?

Haluan kertoa kokemuksestani muille. Myös ystäväni ovat yhtä tyytyväisiä kuin minä. Vilkaise blogiani, jossa kirjoitan hampaiden valkaisusta ja muista asioista.

Kiitos!
Stephanie

  • Kliinisesti testattu
  • Hammaslääkäreiden kehittämä